Påmelding
Meny

Program

  • Ordstyrer Solveig Van Nes - Daglig leder Marine Prospects AS

    Solveig van Nes er ordstyrer/konferansier under hele Aqkva Konferansen!

    Solveig van Nes har Dr.Grad innen akvakulturfag og mange års erfaring fra havbruksforskning, etterfulgt av miljøpolitisk arbeid og kommunikasjon.

    I dag leder hun selskapet Marine Prospects som driver med forskning, rådgivning og kommunikasjon for å fremme kunnskap om bærekraftig matproduksjon. Utover dette sitter Solveig i styret i flere selskap relatert til havbruk 

  • 09:30
    Velkommen til Vestland, trafikklys og miljøfleks v/ Fylkesordfører Jon Askeland

    Jon Askeland, Fylkesordførar Vestland fra Senterparitet med bakgrunn som lokal-og regionalpolitiker, bl.a. som ordfører i Radøy kommune.  Han var tidligere regiondirektør i Felleskjøpet.

     

     

     

  • 09:40
    Supersyklus eller kjøpers marked? Hvordan blir det etter mange år med priser over 100 kr/kg? v/ Søren Martens - Fishpool

    Søren Martens er Siviløkonom fra NHH.

    Med familiebakgrunn fra Martens Bakeri, ble han tidlig kjent med næringsmiddelindustrien, bl.a. gjennom feriejobbing fra kl. 04 om morgenen. Han har ellers vært innom olje- og energi, transportnæring, og laksen lærte han å kjenne som Adm. Dir i Sties Termostransport og som innkjøps- og logistikkansvarlig hos Lerøy. I 2005 var han sentral ved etablering av laksebørsen Fish Pool som senere ble overtatt av Oslo Børs. Under sjømatmessen i Barcelona i mai i år slapp han nyheten om at Fish Pool-futures nå lanseres på Euronext i Paris fra 22. juli 2024.

    Søren Martens 2025.pdf
  • 09:55
    Næringspolitikk for kysten - rammebetingelser for ny vekst - eller? v/ Sigbjørn Gjelsvik - Stortingsrepresentant Akershus (SP)

    Sigbjørn Gjelsvik har studert økonomi og ressursforvaltning ved Norges landbrukshøgskole, og vært politisk aktiv i Senterpartiet og Nei til EU siden 1992. I 1995 ble han medlem av Naustdal kommunestyre og Sogn og Fjordane fylkesting. Han var Senterungdommens politiske nestleder 1997–1998 og leder 1998–2000. Han var leder i Nei til EU 1999–2004, og er nå innvalgt på Stortinget for Akershus fra 2017 der han er medlem i Senterpartiets gruppestyre. Han var kommunal- og distriktsminister i 2022 og 2023, har bakgrunn fra Finanskomiteen og sitter nå i Transport- og kommunikasjonskomiteen.

    Han er utdannet med Master i Økonomi og ressursforvaltning fra NMBU. Jeg har vært leder i Senterungdommen og Nei til EU, rådgiver for Energi- og miljøkomiteen og Næringskomiteen på Stortinget og sekretariatsleder for Senterpartiets stortingsgruppe. Som medlem av regjeringen var jeg Kommunal- og distriktsminister.

  • 10:05
    Siste nytt! får vi vite noe mer om Miljøfleksibilitetsordningen, konsesjoner og regler for landbasert eller andre saker som fremmer oppdrettsnæringen? v/ Even Tronstad Sagebakken - Nærings- og fiskeridepartementet

    Even Tronstad Sagebakken-Statssekretær for fiskeri- og havministeren

    Even Tronstad Sagebakken er en norsk lokalpolitiker for arbeiderpartiet.
    Han var varaordfører i Mandal kommune fra 2011 til 2015. Etter kommunestyrevalget blei han valgt til ordfører i Lindesnes kommune, som etter kommunesammenslång i 2020 omfatter de tre kommunene Mandal, Marnadal og Lindesnes. Sagebakken har også erfaring fra Vest-Agder fylkesting, der han blei innvalgt i 2015 og gjenvalgt i 2019.

  • 10:15
    Næringspolitikk for kysten - rammebetingelser for ny vekst - eller? v/ Erna Solberg - Leder Høyre

    Erna Solberg (født 1961) er en Norsk politiker som er leder i Høyre og som var Norges statsminister fra 16. oktober 2013 til 14. oktober 2021. Hun har vært partileder i Høyre siden 2004 og Stortingsrepresentant for Hordaland siden 1989.

  • 10:25
    Paneldiskusjon

     

     

  • 10:40
    Bruk pausen til å besøke våre utstillere, ta med kaffen på en liten runde for å få en oppdatering! - 45 minutt
  • 11:25
    Kunstig intelligens - for merd eller nerd? -v/ Sven Kolstø - Optoscale/ Christine Schalde - Tidal/ Geir Hauge - BioSort/ Kristin Aase - Aquabyte/ Erlend Torgnes - Optimeering Aqua / Moderator Björgólfur Hávarðsson, AquaCloud
    Björgólfur Hávarðsson - Moderator KI-sesjon

     

    Björgólfur Hávarðsson er kjent for de fleste i næringen.  Engasjert, kunnskapsrik og entusiastisk skal han lede oss gjennom et spennende tema.

    Christine Schalde - Tidal

    Erlend Torgnes - Optimeering Aqua

    Kristin Aase - Aquabyte

    Geir Stang Hauge - Biosort

    Sven Kolstø - Optoscale

  • 12:35
    Kan en spindoktor kurere lakselus? - Strategisk kommunikasjon som medisin v/ Harald Strømme - NPG

    Harald Strømme, Partner & Advisor - NPG Sport & Communication

    Har bakgrunn fra flere sentrale lederstillinger i medie- og kommunikasjonsbransjen, og de senere årene som som investor, konsulent og entreprenør. Nå partner i NPG Sport & Communication. Har blant annet vært journalist i VG, administrerende direktør og partner i TRY reklamebyrå, strategidirektør i TV2 og toppsjef for TVNorge og Discovery-gruppen i Norge og Sverige.

    Merittlisten omfatter media, kommunikasjon, merkevarebygging, journalistikk, publishing, TV, oppstartsselskaper, ventureprosjekter, digitalisering, teknologi og endringsledelse. Har med suksess etablert, bygget eller transformert flere store virksomheter. 

     

  • 12:50
    Et skråblikk på integrering og mangfold v/ Leo Ajkic

    Leo er en innovativ, fryktløs og engasjert mediepersonlighet med mange års radio og TV-erfaring. Leo har siden 2010 ledet og bidratt i en imponerende rekke produksjoner innen radio og TV. 

    Leos ærlighet, direkte dialog og særegen evne til å formidle latter, varme og gjennomtenkte øyeblikk har samlet oss gjennom programmer som Rus, Uro, Leo og de utstøtte, U-landslaget, Typen Til, Leos reise og Flukt.

    For sitt arbeid med Flukt vant han Fritt Ords Hederspris. Serien vant også Beste dokumentarserie på Gullruten, og Leo vant prisen for Beste mannlige programleder. Leo er aktuell som programleder i NRK-podcasten, I dødens spor.

    Med en brennende sosial forpliktelse og utradisjonell tilnærming til både de store og små spørsmålene i livet, fortsetter Leo å utfordre normer og flytte grenser.

     Om foredraget: I dette foredraget tar Leo Ajkic oss gjennom sin personlige reise om å være på flukt fra krig- oppveksten i Bergen- krydret med et personlig skråblikk på god/ikke så god integrering og inkludering.

  • 13:20
    L U N C H og utstillerbesøk - 1 time
  • Parallellsesjon 1 - Helse og velferd
  • 14:20
    Konverteringsordningen - fra rødt til grønt - innspill fra næringen v/ Sondre Eide - Eide Fjordbruk

    Sondre Eide er saman med broren Erlend tredje generasjon oppdrettar i familiedrevne Eide Fjordbruk AS. Han er i dag styreleiar i Eide-konsernet, og er utdanna med MBA frå San Francisco, jurist ved UiO, og har ein bachelor i business administration. I tillegg til styreansvaret har han viktige roller knytt til sal og marknadsføring av fisk og oppfølging av konsernet si satsing på ny lukka miljøteknologi, Watermoon, og visningssenteret Salmon Eye med restauranten Iris.

  • 14:37
    Fra rødt til grønt v/Geir Lasse Taranger - Forskningsdirektør Havforskningsinstituttet

    Geir Lasse Taranger er en fremtredende skikkelse innen marin forskning, spesielt kjent for sitt arbeid innen akvakultur og fiskeri. Som forskningsdirektør har han vært involvert i betydningsfulle prosjekter og komiteer, inkludert et regjeringsoppnevnt havbruksutvalg som hadde i oppgave å gjennomgå tillatelsessystemet innen industrien. Hans bidrag er rettet mot å takle nøkkelutfordringer som fiskevelferd, helse og miljøpåvirkninger, som er avgjørende for bærekraftig vekst i akvakultursektoren. Tarangers ekspertise er anerkjent nasjonalt og internasjonalt, og hans innsikt fortsetter å forme fremtiden for akvakulturpolitikk og praksis.

  • 14:54
    Gen redigering som metode for å oppnå sterilitet, forsinket kjønnsmodning og luse resistens hos laks v/ Anna Wargelius - Forskningssjef Havforskningsinstituttet

    Anna Warglius er Forskningssjef for Avdeling: Reproduksjon og utviklingsbiologi

    Mitt interessefelt er funksjonell genomikk hos Atlanterhavslaks med fokus på reproduktive mekanismer. Vi benytter molekylærbiologiske metoder (CRISPR-Cas9) til å «slå ut» gener hos laksen, for å utforske molekylære mekanismer relatert til reproduksjonssystemet, spesielt kjønnsceller og tidlig kjønnsutvikling. Bl.a. har vi produsert kjønnscellefrie laks ved å fjerne av de tidlige kjønnscelleanleggene. Hensikten er å etablere sterilitetsmodeller for akvakultur som kan løse store flaskehalser knyttet til uønsket kjønnsmodning og genetiske interaksjoner med villaks. Studier av genomet hos vill Atlanterhavslaks har også avdekket områder som sannsynligvis styrer egenskaper knyttet til sykdomsresistens, atferd, tilpasning til sjøvann og fôr metabolisme.

  • 15:11
    Havbruksnæringens biosikkerhetsprosess - hva er det? v/Randi Grøntvedt - Sjømat Norge

    Randi Grøntvedt har en doktorgrad innen biologi fra Universitetet i Tromsø, og har jobbet som forsker ved Veterinærinstituttet og som rådgiver/daglig leder for rådgivningsselskapet INAQ, før hun begynte i Sjømat Norge.

    Grøntvedt er ansvarlig for det næringspolitiske og faglige arbeidet på havbruksområdet i Midt-Norge. Sentrale arbeidsområder er sekretariatsfunksjon for det regionale havbrukslaget, oppfølging av prosjekter tilknyttet havbrukssektoren  og nær kontakt  med  forvaltning og politikere i Midt-Norge for å sikre havbruksnæringen gode rammebetingelser for drift og utvikling.  Arbeidsfeltet omfatter alle problemstillinger knyttet til havbrukssektoren i regionen, særlig viktig er arbeid med arealtilgang og kystsoneplanlegging i regionen.

  • 15:28
    Bruk pausen til å besøke våre utstillere, ta med kaffen på en liten runde for å få en oppdatering! - 45 min
  • 16:13
    Biomarkører –kroppens eget helsespråk - Hva er mulighetene for laks? v/ Maria Dahle - seniorforsker Veterinærinstituttet og professor II v/UiT

    Maria K Dahle er seniorforsker ved veterinærinstituttet og professor 2 ved UiT. Hun har bakgrunn i medisinsk biokjemi og betennelsesforskning fra UiO og Rikshospitalet, og begynte ved Veterinærinstituttet for 13 år siden for å forske på sykdommen hjerte- og skjelettmuskelbetennelse (HSMB) i laks. I 5 år (2019-2023) ledet hun en av Veterinærinstituttets store interne satsninger på biomarkører og cellemodeller (BIO-Direct), der det blant annet ble utviklet målinger som sier noe om hva som skjer tidlig under utviklingen av sykdommer som HSMB, og hvordan kjemiske endringer i fiskens blod også gjenspeiles i hudslimet. Nå leder hun et nytt prosjekt som kartlegger hva laksens røde blodceller kan fortelle oss om stress og infeksjon. Hun har også jobbet med vaksineutvikling og med hva som skjer i gjellene under sykdommen laksepox. De siste 7 årene har hun i tillegg undervist fremtidig fiskehelsepersonell om hjertesykdommene PD, CMS og HSMB gjennom en bistilling ved UiT i Tromsø.

     Vi hadde denne saken nylig om det siste prosjektet mitt: Røde blodceller kan avsløre stress hos laks - Veterinærinstituttet (vetinst.no), og her om BIO-Direct BIO-Direct: Biomarkers and Bioassays for Veterinary Research and Diagnostics - Norwegian Veterinary Institute (vetinst.no)

  • 16:30
    Vandrer det like mange smolt ut av elvene i dag som det gjorde for 40 år siden? v/ Anders Lamberg - Skandinavisk Naturovervåking

    Anders Lamberg er senior rådgiver Skandinavisk Miljøovervåking AS. Han grunnla i 2001 selskapet som i dag teller 15 ansatte, og har erfaring med ferskvannsøkologiske undersøkelser i mer enn 200 vassdrag i Norge, Sverige, Finland og Skottland. Arbeidet omfatter bestandsovervåking av fiskebestander, telling – og uttak av rømt oppdrettslaks, i tillegg til kunnskap om økologisk tilstand i lakseførende- og innlandsvassdrag. Selskapet har utviklet videoovervåking som metode i bestandsovervåking av anadrome arter, og er i dag ledende aktør  av denne typen undersøkelser, men har også vært delaktig i å utvikle drivtelling som metode, og er blant de største tjenesteleverandørene i Norge. Undervannsvideo-systemer og drivtelling gjør at vi kan overvåke bestander av laks, sjøørret og sjørøye på en måte som gir presise tall, uten modelleringer og estimater.

  • 16:47
    Bærekraftige fôr-ingredienser – muligheter og barrierer v/ Marianne Koch - Sustainability Manager Cargill
    1. Marianne Wethe Koch er Sustainability Manager i Cargill Salmon North Sea & Canada, som produserer EWOS fiskefôr. Hun er siv.ing i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU og siv.ing i havbruk fra UiB, og har et brennende engasjement for bærekraft, sirkularitet og fôr.
    2. Marianne jobber med hvordan fôr kan bidra til å løse bærekraftsutfordringene havbruksnæringen står ovenfor, og hun mener bredt og langsiktig samarbeid i hele verdikjeden er en nøkkel her.
    3. Fritiden brukes mest sammen med familien, gjerne på tur langs Ladestien i Trondheim.
  • 17:04
    Laksens nye biologi v/ Ole Marius Farstad - Polarfeed

    Ole Marius Farstad har Master innen fiskeri fra Norges fiskerihøgskole, UiT. Har bred markedserfaring fra salg av laks og settefisk, samt fôr fra sin tid hos Skretting og deretter produksjon av smolt etter mange år som leder for Fossing Storsmolt.

    I Polarfeed er han med på «kompromissløst fokus på fiskens helse og ernæringsmessige behov…. med fôr som gir en sunnere, mer robust og raskt voksende fisk med dyp rød farge og faste filéter.» 

  • Parallellsesjon 2 - Teknologi
  • 14:20
    Forebygging i praksis: Hvordan lysfeller fanger lakselus før den når laksen og hindrer eksplosiv reproduksjon – hvor teknologi, forskning og erfaringsbasert kunnskap møtes? v/ Karoline Sjødal Olsen og Olav Bekken - Blue lice

    Karoline Sjødal Olsen er gründer og daglig leder av Blue Lice. Hun er utdannet siv.ing fra NTNU, og startet selskapet med sine to medgründere i 2017. Hun har siden oppstarten vært opptatt av å utvikle forebyggende teknologi mot lakselus gjennom åpenhet og tett samarbeid med røkterne på merdkanten. Hun deler gjerne kunnskap med andre som også bygger nye teknologiselskap i bransjen, og sitter i dag i styret til EasyX.

     

     

  • 14:37
    Bue Salmon har produsert laks på land siden 2022. Hvordan har det gått ? v/Knut Eikeland - Bue Salmon

    Knut Eikeland har bakgrunn som ingeniør, konsulent og gründer med mer enn 10 år i ulike stillinger i laksenæringen. Grunnla bl.a. Mercatus AS som leverer software til den global oppdrettsbransjen.

    Bue Salmon holder til på Bulandet i ytre Sogn og har en tillatelse til å produsere 5.500 tonn laks. Konseptet er landbaserte gjennomstrømmingstanker der tankbunnen er 7-8 meter under sjøoverflaten. Dette reduserer pumpehøyde og dermed energikostnadene til et økonomisk bærekraftig nivå ved at vannet flyter gjennom anlegget. Første byggetrinn har en kapasitet på 1.400 tonn postsmolt og matfisk.  Første produksjon på 514 tonn matfisk ble levert i mai/juni 2024 til god pris, 95% superior og dødelighet 2,1%. Den uttalte målsettingen er en videre utbygging på Bulandet og Lutelandet til totalt 30.000 tonn pr. år med den samme gjennomstrømningsteknologien.  

  • 14:54
    5 år med Green-Bag - Erfaringer og potensiale v/ Frode Sandven - Hardingsmolt

    Frode Sandven er Master of Business Administration (MBA) innen strategisk ledelse og økonomi fra UiT.

    Har erfaring som leder- og forretningsutvikler innen næringshager, verfts- og møbelindustri. Har også offisers- og lederutdanning fra Krigsskolen.

    Begynte som daglig leder hos Hardingsmolt AS i 2022. Hardingsmolt holder til ved Tørrvikbygd i Hardanger. Deler av produksjonen overføres til et lukket flytende anlegg i Fitjar, Greenbag levert av Merdslippen AS, etter at selskapet fikk en såkalt grønn utviklingslisens i 2016. Der er laksen skjermet for lakselus før den ved 0,7-1,5 kg overføres til åpne havmerder. Dette reduserer tiden for luseeksponering i løpet av den videre påveksten til 5 kg markedsstørrelse.

  • 15:11
    Hvordan landbasert oppdrett kan bli et nytt industrieventyr - i Norge v/ Trond Vadset Veibust - Salmon Evolution

     

     

    Trond Vadset Veibust er CFO i Salmon Evolution.

    Salmon Evolution er den globalt ledende aktøren innen landbasert oppdrett med et klart veikart mot 100.000 tonn i årlig produksjon. Salmon Evolution bruker hybrid gjennomstrømningsteknologi til å skape et optimalt vekstmiljø for laksen på land. Selskapets første anlegg er lokalisert midt i det globale akvakulturklusteret på Indre Harøy i Møre og Romsdal, og neste byggetrinn er igangsatt noe som vil ta selskapet til en årlig produksjon på 18.000 tonn. I løpet av de første to driftsår er mange milepæler nådd, Salmon Evolution kan vise til sterke biologiske resultater – og har som første landbaserte oppdretter kunnet vise til god lønnsomhet.

  • 15:28
    Bruk pausen til å besøke våre utstillere, ta med kaffen på en liten runde for å få en oppdatering!- 45 min
  • 16:13
    How is land based farming developing in Iceland - case study Laxey v/ Lárus Ásgeirsson - Chairman of the Board at Laxey

    Lárus Ásgeirsson brings over 30 years of diverse leadership experience in aquaculture, agriculture, and food production. He currently serves as Chairman of the Board at LAXEY, where he is dedicated to advancing sustainable land-based salmon farming. Throughout his career, Lárus has held several important roles, including General Manager of the Shrimp Business Unit at National Aquaculture Group (NAQUA) and General Manager of the Poultry Division at Almarai. He has also served as CEO of both Icelandic Group hf and Sjova Almennar tryggingar hf and has held senior leadership positions at Marel hf.

    Lárus holds an MS in Mechanical Engineering from Oklahoma State University and a BS in Mechanical Engineering from the University of Iceland. With a focus on sustainable practices and business development, he continues to contribute his knowledge and experience to the industry.

  • 16:30
    Lengdestrøm - rett frem eller går laksen i surr? v/ Torbjørn Trondsen - SIFT

    Torbjørn Trondsen er dr. scient med master i fiskeriforskning, og mer en 40 års erfaring innen fiskeriforskning og utdanning, forvaltning og markedsrettet innovasjon, og som professor i sjømatmarkedsføring.

    Basert på mange års forskning og innovasjon har Sift-teamet utviklet velodromformede grunne renner i kombinasjon med Recirculating Aquaculture System (RAS) teknologi. Denne løsningen gjør vertikalt oppdrett i så mange som ti nivåer/høyder mulig, og reduserer dermed behovet for ressurser av alle typer. I det nåværende pilotanlegget lyktes vi med å produsere fisk med standard vekstkurver ved tetthet på 200 kg/m3 og fôrfaktor 0,7-0,8. Det vertikale oppdrettssystemet minimerer arealbruk og behovet for vannpumping og temperaturregulering, og reduserer dermed energiforbruket med 50 % sammenlignet med andre landbaserte anlegg. Driftskostnadene (OpEx) for oppdrett av laks i et SIFT-system, er beregnet til å være sammenlignbare med oppdrett av laks i merder i åpne hav.

  • 16:47
    Hvorfor bygger Baring Farsund et RAS anlegg med OptiRAS teknologi? v/ Bjarte Sævareid - Baring

    Bjarte Sævareid er havbruksingeniør og bedriftsøkonom fra BI.

    Han har mer enn 20 års erfaring fra ledende posisjoner innen havbruksnæringen, bl.a.  Skretting, Mowi og Akva Group. I dag har han det tekniske ansvaret for oppbyggingen av Barings landbaserte produksjonsanlegg i Lundevågen ved Farsund. Selskapet ble etablert i 2019 og fikk godkjent lokalitet og konsesjon i 2021 for en årlig produksjon på inntil 24.000 tonn storsmolt og matfisk laks.

    Teknologien til anlegget leveres av Optiras AS. Det er et modulbasert anlegg som skal bygges på verftet til Leirvik AS på Stord. Den patenterte løsningen adresserer flere av de kjente utfordringene knyttet til RAS-anlegg, blant annet fiskehelse og dødelighet. Samtidig vil energiforbruket reduseres med mer enn 50 prosent sammenlignet med de fleste av dagens RAS-løsninger. Både Optiras AS og Baring Farsund har sterke strategiske drivere for å introdusere nye løsninger i RAS-markedet, både for teknologi og finansiering. Slik sett er samarbeidet en vinn-vinn for begge parter.

    More than 20 years of experience from the aquaculture industry. Experience include leading roles in Skretting and Mowi, and most recently working as Head of R&D Marine Infrastructure in Akva Group.

  • 17:04
    Bekjempelse av maneter med strøm v/ Tarald Kleppa - Fagsjef Harbor

    Tarald Kleppa er utdannet siv.ing innen Havbruk ved UiB. 

    Startet karrieren som forsker i Akvaplan-Niva hvor jeg blant annet jobbet med nye teknologier og semi-lukket teknologi. Gikk over som rådgiver i Blue Planet & Stiim Aqua Cluster da med fokus på gründerselskaper, risikokapital og strategi gjennom akselerator programmet "Ocean of Opportunities" før jeg gikk over som Fagsjef Biologi & RnD i Harbor som har utviklet en preventiv teknologi i sjøen mot lakselus og maneter.  

     

  • 17:21
    Konferanseslutt dag 1
  • 19:30
    Aperitif i baren
  • 20:00
    Vi går inn til en storveis festmiddag bestående av 3 retters meny og underholdning!

    Øyvind Rafto

    En av landets mest ettertraktede konferansierer!

    Øyvind Rafto er kanskje mest kjent som en av tre i humortrioen Raske Menn. De har stått på utallige scener rundt om i Norge med over 1100 forestillinger i ryggen. I både 2005 og 2010 vant de komiprisen for sine show.

    Øyvind er en fullblods programleder med en imponerende CV, inkludert det populære Kongen på Haugen på TV3 og tre sesonger av Wipeout på TVNorge. I tillegg til dette har han vært hjernen bak Snabbgrabber med Raske Menn på TVNorge og 20.00 med Raske Menn på TV2.

    Øyvind Rafto er en allsidig entertainer med mange kvaliteter. Ikke bare er han god på humor, men har også titler som siviløkonom, konferansier, produsent og gründer. I tillegg jobber han som konseptutvikler for produksjonsselskapet Hamster AS, der han utvikler nye TV- og podcastformater.

    Vi gleder oss til å ha ham som konfransier på vårt kveldsarrangement!

  • Dag 2
  • 09:30
    Hvordan bygge fortellingen om verdens ledende sjømatnasjon? v/ Mathias Sagevik - Salmon City

    Mathias Sagevik sier at bakgrunnen for vår interesse for havbruk og sjømatnæringen for øvrig er et ønske om å lære mer morgendagens næringsliv. “Hva skal vi jobbe med når vi blir stor?", er spørsmålet vi til enhver tid forsøker å løse.

    Post-oljeøkonomien

    Tar vi på oss Norge-brillene, og spør “Hva er det vi er gode på her til lands, som det kan være spennende å bli en del av?”, leder veien fort til havbruk.

    I Norge i morgen-rapporten fra McKinsey ble havbruk løftet frem som næringen i landet med størst potensiale til å bidra til verdiskapning etter oljen.

    Industrialisert havbruk er kanskje også den eneste næringen Norge er verdensledende på. Norge står kun for rundt 2% av globalt oppdrettsvolum, men resten av verdens oppdrettere ser til Norge som ledestjernen på hvordan man bygger industrialisert næringsliv av oppdrett.

  • 11:00
    Konferanseslutt dag 2
  • Velkommen !

    For påmelding kontakt:

    Allan Ødegård

    m: +47 909 48 108

    E-post: allan@aqkva.no

     

Me brukar informasjonskapslar

AqKva AS | Org.nr. 816 535 832 MVA